Roślina jednoroczna wysokości 50-60 cm o pędach wzniesionych, górą rozgałęzionych, wytwarzająca kilka okazałych owoców o fioletowej skórce. W uprawie gruntowej udaje się w latach ciepłych w miejscach nasłonecznionych i osłoniętych. Najlepiej rośnie i owocuje pod folią. Do uprawy gruntowej siać w drugiej połowie marca. W fazie jednej pary liści pikować do doniczek lub na palety o średnicy otworów 6-8 cm. Wysadzać do gruntu w końcu maja w rozstawie 50-60 cm. Wymaga gleby żyznej, próchniczej, zasobnej w wodę. Unikac uprawy po roślinach kapustnych, korzeniowych, ziemniakach, pomidorach i papryce.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć