Odmiana średniowczesna, plenna, przeznaczona do bezpośredniego spożycia, na zbiór pęczkowy, dla przetwórstwa i do przechowywania. Odznacza się wysoką odpornością na septoriozę liści. Nie wymaga ochrony chemicznej przeciwko tej chorobie. Rośliny wysokie, silnie ulistnione. Zgrubienie korzeniowe, kuliste o masie ok. 350 g. Miąższ białokremowy, ścisły, nie ciemniejący, aromatyczny, bez skłonności do parcenia. Zalecana jest produkcja z rozsady. Siewki wymagają pikowania po 2-3 tygodniach po wschodach. Gatunek wymaga gleb żyznych, wilgotnych, głęboko uprawionych. Termin siewu: od połowy lutego do początku marca. Wysadzanie rozsady w połowie maja.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć