Kupuj według kategorii

Seler

left banner

  • Nowy
Seler korzeniowy Talar 1g-10260
  • Seler korzeniowy Talar 1g-10260

Seler korzeniowy Talar 1g

3,86 zł

(3,86 zł szt.)

Brutto wysyłka do 48h
Seler korzeniowy Talar 1g
Ilość
Produkt dostępny - wysyłka do 48h

Kod kreskowwy: 5905653325829

Odmiana odporna na septoriozę. Zgrubienia duże bez skłonności do parcenia. Miąższ biały, nieciemniejący. Siew: połowa lutego– do połowy marca pod osłony. Zbiór: październik. Rozstawa: 30–40 x 15-20 cm. Przesadzanie: połowa maja do połowy czerwca. Odmiana polecana dla przetwórstwa, na bezpośrednie zaopatrzenie rynku i do przechowywania.
.
Zaprawione nasiona wysiewa się bardzo płytko do gotowych substratów siewno-rozsadowych w okresie od drugiej połowy lutego do końca marca  w ciepłej mnożarce lub na parapecie okiennym który zapewni w okresie wschodów stałą temperaturę podłoża około 22-24 stopnieC.Po wschodach siewki muszą mieć dostateczne doświetlenie natomiast temperaturę podłoża należy stopniowo obniżyć do około 16 stopniC,nocą o kilka stopni mniej.Siewki należy przepikować do wielodoniczek a następnie rozsadę sadzi się w połowie maja  w rozstawie 40–50 cm x 30 cm.do gruntu.
Produkcja rozsady trwa około 12 tygodni.
Selery sadzi się na taką głębokość, na jakiej rosły w mnożarce. Posadzone zbyt głęboko słabo rosną i są narażone na wyrastanie korzeni bocznych w górnej części korzenia spichrzowego, co jest zjawiskiem niekorzystnym. Rośliny po posadzeniu należy podlać, zwłaszcza jeżeli sadzi się rozsadę "rwaną".

Do uprawy selera najlepsze są gleby żyzne, próchniczne, o dużej pojemności wodnej. Powinien on być uprawiany w pierwszym roku po nawożeniu organicznym. Najlepszym przedplonem są warzywa: wczesne kapustne, szpinak, sałata, groch zielony.
Seler ma duże zapotrzebowanie na azot, fosfor i potas.

SPO37
2010-01-01
Nowy produkt

27 innych produktów w tej samej kategorii:

Przeglądaj produkty w super cenach
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć