Sałata masłowa średniopóźna, przeznaczona do wiosennej i letniej uprawy w gruncie. Tworzy duże, kuliste główki o masie 350-400 g. Lekko pęcherzykowate, delikatne liście mają żółtozieloną barwę. Odmiana tolerancyjna na wirus mozaiki ogórka i suszę. Odporna na wybijanie w pędy nasienne. Nie gromadzi azotanów. Okres wegetacji: 45-60 dni. Nadaje się do uprawy w nieogrzewanych tunelach foliowych. Termin siewu: uprawa pod osłonami-od połowy lutego do połowy marca; uprawa w gruncie-od połowy marca do połowy kwietnia. Na obsianie 1 ara potrzeba ok. 3-5 g nasion.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć