Kupuj według kategorii

Płynne

left banner

Nawóz 1l do powojników-13900
  • Nawóz 1l do powojników-13900

Nawóz 1l do powojników

13,07 zł

(13,07 zł szt.)

Brutto wysyłka do 48h
Ilość
Produkt dostępny - wysyłka do 48h

Kod kreskowwy: 5900498007954

Nawóz przeznaczony jest do doglebowego dokarmiania powojników (clematis), wiciokrzewów (lonicera), glicynii (wisteria) i innych kwitnących pnączy. Regularne stosowanie nawozu przyspiesza rozwój pąków kwiatowych, zwiększa intensywność wybarwienia liści i kwiatów oraz zapewnia zdrowy wygląd roślin. 

Sposób stosowania:

Nawożenie powojników powinno zacząć się od drugiego roku po posadzeniu. Powojniki wielkokwiatowe, róże pnące i inne kwitnące pnącza: stosować 10 ml nawozu na 2,3 l wody. Podlewać rośliny co 10–14 dni od kwietnia do końca sierpnia, używając ok. 2 l roztworu na 1 m2.

Pozostałe gatunki powojników (np. powojniki bylinowe, wisteria): stosować 3 ml nawozu na 1,15 l wody. Podlewać rośliny co 10–14 dni od kwietnia do końca lipca, używając ok. 2 l roztworu na 1 m2. Nie dopuszczać do przesychania podłoża.

Termin stosowania:

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII

Skład nawozu:

NAWÓZ WE Roztwór nawozowy NPK 5 – 6 – 6 z borem, miedzią,żelazem, manganem, molibdenem, cynkiem. 

5,0% (N) azot całkowity; 4,7% (N) azot amidowy; 6,0% (P2O5) pięciotlenek fosforu rozpuszczalny w wodzie; 6,0% (K2O) tlenek potasu rozpuszczalny w wodzie; 0,02% (B) bor rozpuszczalny w wodzie; 0,008% (Cu) miedź rozpuszczalna w wodzie schelatowana przez EDTA; 0,03% (Fe) żelazo rozpuszczalne w wodzie schelatowane przez EDTA; 0,015% (Mn) mangan rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA; 0,002% (Mo) molibden rozpuszczalny w wodzie; 0,015% (Zn) cynk rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA. Akceptowalna stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 3–7.

INCO00450
2010-01-01
Nowy produkt

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Przeglądaj produkty w super cenach
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć