Odmiana heterozyjna, partenokarpiczna, typu sałatkowego. Owoce długości 18–20 cm, bez goryczy, ciemnozielone, błyszczące, o bardzo delikatnej, gładkiej skórce i wyjątkowo małej komorze nasiennej. Jest to pierwszy polski mieszaniec ogórka polowego typu sałatkowego o takich cechach owocu. Doskonały do bezpośredniego spożycia na surowo bez obierania, w przetwórstwie jako mrożonka w plastrach. Owoce w stadium nasiennika są dobrym surowcem na pikle. Odmiana ta może być uprawiana pod folią wysoką i niską, dając wyższy plon. Odporna na parcha dyniowatych, o wysokim poziomie odporności na mączniaka rzekomego.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć