Mieszaniec F1. Odmiana średnio wczesna, bardzo plenna, o długim okresie plonowania. Owoce intensywnie zielone z jasnymi smugami, małymi brodawkami z białym kolcem. Stosunek długości do szerokości 2,6:1. Owoce nie mają skłonności do przyrastania na grubość, ani zniekształceń. Odmiana przeznaczona do konserwowania i kwaszenia. Rośliny silnie krzewią się. Są tolerancyjne wobec mączniaka rzekomego. Uprawa Ogórek podobnie jak papryka i pomidor jest rośliną ciepłolubną ,uprawiać go można z siewu i rozsady.Siew należy wykonać w połowie ciepłego maja w rzędy 80-120 cm a następnie należy przerwać siewki co 10-15 cm.Dobry efekt przyśpieszający wschody daje namoczenie nasion w letniej wodzie na okres 1-2 doby . Ogórki z rozsady wysiewa się na 30 dni przed planowanym wysadzeniem na zagony. Do doniczek fi10 ,wypełnionych do 2/3 objętości substratem siewnym ,wysiewamy po 2 nasiona ogórka,Do skiełkowania rozsady należy utrzymywać wysoką temperaturę około 25-28 stopniC i optymalną stałą wilgotność podłoża.Po wschodach temperaturę w mnożarce stopniowo obniżamy do 20-24 stopniC,nocą nieco mniej.Gdy siewki mają wykształcone 2 liścienie ,usuwamy z doniczek drugą siewkę słabszą i uzupełniamy doniczki do pełnej objętości substratem. Dobre efekty w produkcji ogórków i innych warzyw ciepłolubnych daje przykrycie zagonu agrowłókniną P17
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć