Mieszanka kilku popularnych gatunków ziół: mięty, melisy, szałwii, rumianku, które doskonale nadają się do sporządzania herbat o relaksującym działaniu. Wymienione zióła można także stosować do przyprawiania zup, sosów i wielu różnych potraw. Nasiona wysiewać w maju bezpośrednio do gruntu, najlepiej dość rzadko i w miarę wzrostu roślin przerywać je lub przesadzać tak, aby docelowo uzyskać roztawę 30x30cm. Można je także wysiewać do dużych donic lub skrzynek i stworzyć ogródek ziołowy na balkonie lub tarasie. Ponieważ są to byliny, do ich uprawy należy wybrać miejsce, w którym będą mogły rosnąć przez kilka lat. Wymagają dość żyznego i umiarkowanie wilgotnego podłoża oraz słonecznej lub półcienistej wystawy.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć