Spożycie rzeżuchy w Polsce jest nadal bardzo małe. Najczęściej wykorzystuje się ją do dekorazcji stołu.Ze względu na swoją wartość odżywczą i walory smakowe zasługuje na rozpowszechnienie. Najlepszy smak ma rzeżucha pędzona.Nieskomplikowana uprawa pozwala naprodukcję tego warzywa przez cały rok zarówno w ogrodzie, pod oslonami czy też na kuchennym parapecie.Można ją wysiewać i spożywać w miarę potrzeby przez cały rok.
Liczba nasion: 400-420 szt. w gramie Norma wysiewu: 100 kg/1ha Termin wysiewu: I-XII Rozstawa: 0,5x10 cm Wegetacja: 10-14 dni Termin zbioru: I-XII
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć