Specjalnie skomponowana mieszanka z nasion: koniczyny, kopru, kozieradki, lucerny, rzodkiewki, szczypirku tworzy wykwitn kompozycj smakow. Optymalna zawatro makro- i mikroelementw wiadczy o wyjtkowych walorach prozdrowotnych. Produkcje kiekw najatwiej prowadzi na kiekownicy: wypukane nasiona zamoczy na 3-6 godzin w ciepej, przegotowanej wodzie, a nastpnie rwnomiernie rozoy na siatce naczynia na kieki. Doda wody do dolnego poziomu siatki i dba o jej systematyczne uzupenienie i wymian, jednoczenie zraszajc nasiona w ciagu kilku nastpnych dni. Kieki mona take produkowa w soiku: wypukane nasiona wsypa do czystego soika i zala na kilka godzin wod. Nastpnie wod zla, nasiona przepuka, nakry soik gaz, obwiza i ustawi w ciepym, nienasonecznionym miejscu. Kieki przepukiwa i zlewa wod dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kieki gotowe do spoycia.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć