Regularne spożywanie kiełków rzeżuchy poprawia stan cery, włosów i paznokci oraz pobudza przemiane materii.
SPOSÓB PRODUKCJI KIEŁKÓW
1. Ułóż naczynie na równej powierzchni i osadź na nim sitko, zamykająć pudełko.
2. W zamknięte naczynie wlej taką ilość wody, aby jej lustro znajdowalo się powyżej siatki.
3. Wymieniaj wodę w naczyniu 1-2 razy dziennie, wlewając ją przez dziurkę w siatce. Gdy nasiona wypuszczą korzenie - zmniejsz ilość wody w naczyniu.
4. Naczynie ustaw w jasnym, ale niezbyt silnie naslonecznionym miejscu. Kiełki są gotowe do spożycia, gdy osiogną 3-5 cm. Po wykorzystaniu kiełków, naczynie nalezy wyczyścić.
Wymiary: 10cm x 16cm i średnicy oczek siatki 1mm x 1mm - przeznaczone do mieszanek drobnoziarnistych.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć