Regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z mieszanki regeneracyjnej: -pomaga relulowac pracę organizmu -korzystnie wpływa na odporność organizmu -sprzyja lepszemu przyswajaniu mikroelementów tj. wapnia i magnezu Mieszanka regenerująca (5g) zawiera nasiona: -koniczyny -rzodkiewki -gorczycy -szczypiorku -rzeżuchy SPOSÓB PRODUKCJI KIEŁKÓW 1. Ułóż naczynie na równej powierzchni i osadź na nim sitko, zamykająć pudełko. 2. W zamknięte naczynie wlej taką ilość wody, aby jej lustro znajdowalo się powyżej siatki. 3. Wymieniaj wodę w naczyniu 1-2 razy dziennie, wlewając ją przez dziurkę w siatce. Gdy nasiona wypuszczą korzenie - zmniejsz ilość wody w naczyniu. 4. Naczynie ustaw w jasnym, ale niezbyt silnie naslonecznionym miejscu. Kiełki są gotowe do spożycia, gdy osiogną 3-5 cm. Po wykorzystaniu kiełków, naczynie nalezy wyczyścić. Wymiary: 10cm x 16cm i średnicy oczek siatki 1mm x 1 mm - przeznaczona do mieszanek drobnoziarnistych .
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć