Kiełki Pikantny Zapach 20g mieszanka
(3,54 zł szt.)
(3,54 zł szt.)
Mieszanka kiełków o pikantnym zapachu i dość ostrym smaku. Charakteryzuje się dużą zawartością białka i minerałów. Zawiera: 40% fasoli Mung (Vigno radiata). 30% soczewicy (Lens culinaris), 10% rzodkiewki kulistej (Raphanus sativus var. sativus). 10% rzodkwi (Raphanus sativus), 10% gorczycy białej (Sinapsis alba).
Przygotowanie kiełków: Nasiona przed włożeniem przepłukać wodą. Aparat do kiełkowania składa się z czterech pojemników. W trzy górne należy rozłożyć tyle nasion kiełków, aby przykrywały dno pojemnika nie nakładając się na siebie. Do górnego pojemnika w oszczędny sposób nalewać dwa razy dziennie wody tak. aby mogła ona swobodnie przepływać przez wszystkie poziomy.
Najniższy pojemnik jest pojemnikiem zbiorczym, który powinien być codziennie opróżniany. Po dwóch dniach można zdjąć przykrywkę, dla dopływu świeżego powietrza. Kiełki najlepiej rozwijają się w temperaturze 18-22°G. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Smacznego!