Silne antocyjany, przeciwutleniacze, czerwone pigmenty zawarte w burakach według naukowców to najskuteczniejsza naturalna metoda ograniczająca zachorowania na choroby nowotworowe. 1. Okres wegetacji: 90 - 110
2. Norma wysiewu [kg/ha]
- siewnikiem rzędowym: 9-10
- siewnikiem precyzyjnym 7-8
3. Kształt: cylindryczny
4. Barwa miąższu: purpurowa
5. Masa: 160-200 g
6. Zawartość
- betaniny: 90 mg/100g
- cukrów: ~ 12 %
- S.M.: ~ 15 %
Siew: IV – VI
Zbiór: VI – X
Rozstaw: 30 – 50 cm X 6 - 10 cm
NATURALNE ANTYOKSYDANTY
Nazwa łacińska: Beta vulgaris var. conditiva
Odmiana średnio wczesna. Miąższ dobrze wybarwiony o dużej zawartości cukrów i betaniny.Podstawowym przeciwutleniaczem jest tu betanina ( 30-220 mg/100g ), której ta odmiana zawiera wyjątkowo dużo.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć