"Nabycia środków ochrony roślin mogą dokonywać jedynie osoby pełnoletnie oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art. 28. Ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r."
Gwarant 500 SC jest środkiem grzybobójczym, koncentratem w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą o działaniu kontaktowym do stosowania zapobiegawczego lub w momencie wystąpienia pierwszych objawów chorób w ochronie pszenicy ozimej przed septoriozą liści i septoriozą plew, ziemniaka przed zarazą ziemniaka, pomidora przed zarazą ziemniaka, alternariozą i ogórka przed mączniakiem rzekomym dyniowatych. Środek Gwarant 500 SC przeznaczony jest do stosowania przy użyciu opryskiwacza polowego.
Zawartość substancji aktywnych: chlorotalonil tetrachloroizoftalonitryl - związek z grupy ftalanów - 500 g w 1 litrze środka
Zakres stosowania, terminy i dawki: Pomidor w gruncie zaraza ziemniaka, alternarioza Zalecana dawka: 2,0l/ha.
Zabieg wykonać zgodnie z sygnalizacją lub zapobiegawczo od fazy rozpoczęcia rozwoju pędów bocznych do fazy gdy 80% owoców uzyskuje typową barwę
Zalecana ilość wody: 600-800 l/ha. Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste. Ilość wody na hektar dostosować do wielkości roślin. W sezonie wykonać 1 zabieg.
Ogórek w gruncie mączniak rzekomy dyniowatych Zalecana dawka: 2,0 l/ha.
Opryskiwać zgodnie z sygnalizacją lub po wystąpieniu pierwszych objawów choroby w danym rejonie od fazy rozpoczęcia rozwoju pędów bocznych do fazy, gdy 80% owoców uzyskuje typową barwę
Zalecana ilość wody: 600-800 l/ha. Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste. Ilość wody na hektar dostosować do wielkości roślin. W sezonie wykonać 1 zabieg.
Okres karencji (Okres od dnia ostatniego zabiegu do dnia zbioru i przeznaczenia do konsumpcji). Pomidor ( w gruncie) -3 dni Ogórek ( w gruncie) -3 dni
Okres prewencji dla ludzi, zwierząt i pszczół (okres zapobiegający zatruciu) - nie dotyczy.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć