Odmiany różnią się od siebie kolorem, kształtem i smakiem. Świetnie wyglądają nie tylko po zebraniu na talerzu, ale już w ogrodzie mieniąc się wieloma kolorami. Fasola jest bogatym źródłem witaminy A, C i K1 oraz witamin z grupy B. Zawiera wapń, magnez, fosfor, potas i fluor. Fasolka szparagowa jest jednym z najpopularniejszych warzyw w polskiej kuchni, nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz przetworów.
Liczba nasion: 4-6 szt. w gramie Norma wysiewu: 80-120 kg/ha Termin wysiewu: V - VII Rozstawa: 40-60x12 Wegetacja: 70 dni Termin zbioru: VII - X
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć