Wspaniała późna odmiana, (okres weg. 125 dni), francuskiej dyni która tworzy średniej wielkości mocno żebrowane owoce o wadzę do 15 kg, o skórce początkowo zielonej później przechodzącą w kolor mahoniowy. Wyjątkowo smakowity słodki, mięsisty aromatyczny miąższ o gładkiej teksturze w kolorze pomarańczowym został doceniony przez szefów kuchni na całym świecie. Doskonała do zup ciast i deserów. Dynie nadają się do długiego przechowywania. Wymaga stanowiska osłoniętego dobrze nasłonecznionego, gleb żyznej, próchnicznej. Wysiew w IV do inspektu lub po 15 maja wprost do gruntu, po 2-3 nasiona w jedno miejsce, po wschodach przerwać pozostawiając jedną roślinę. Siew: IV-VI Zbiór: IX -XI Rozstawa 120x120cm
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć