Dynia, której miąższ po ugotowaniu rozpada się na włókna jak makaron spaghetti. Znakomite warzywo dietetyczne. Rośliny o pokroju krzaczastym z dużą ilością pędów bocznych. Owoce średniej wielkości, o kształcie eliptycznym, gładkie. Barwa skórki dojrzałego owocu żółtopomarańczowa z delikatną, żółtą mozaiką. Miąższ owoców barwy kremowej do pomarańczowej w miarę dojrzewania, gruby, wyśmienity na spaghetti, do zapiekania (przyprawiony na ostro lub słodko). Odmiana odporna na choroby, nie wymaga ochrony chemicznej.
Liczba nasion:3-4 szt. w gramie Norma wysiewu:3-4 kg/1ha Termin wysiewu:3 dekada III(rozsada);2 dekada V(siew) Termin sadzenia:2 dekada V Rozstawa:70-100 cm Wegetacja:120-130 dni Termin zbioru:2 dekada IX-2 dekada X
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć