Odmiana średnio wczesna, o półkrzaczastym typie wzrostu, dzięki czemu może być uprawiana w małych ogródkach. Rośliny tworzą 3‐6 kulistych owoców o wadze 3‐6 kg. Jeden owoc z powodzeniem wystarcza na jednorazowe przyrządzenie deseru dla całej rodziny. Skórka owocu jasnoczerwona z wyraźnymi jasnokremowymi paskami wzdłuż bruzd. Miąższ intensywnie pomarańczowy, gruby, o wyśmienitym smaku. Doskonale nadaje się do produkcji soków, dżemów, marynat itp. Wysiew nasion wprost do gruntu w pierwszej połowie maja w rozstawie 1x1 m po 2‐3 nasiona w jednym miejscu, na głębokość 3‐4 cm. Po wzejściu pozostawić 1‐2 rośliny.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć