Odmiana o olbrzymich (nawet do 300 kg) owocach. Rośliny silnie rosnące o rozgałęzionych, płożących się pędach. Owoce są kuliste lub jajowate, lekko żebrowane o pomarańczowej skórce. Miąższ żółty, bogaty w witaminy z grupy B oraz witaminę C, kwas foliowy i lecytynę. Świetnie nadaje się do bezpośredniego spożycia i marynowania. Owoce mogą być przechowywane przez całą zimę. Wysiew nasion wprost do gruntu na początku maja, w rozstawie 2 x 1,5 m po 2-3 nasion w jednym punkcie. Można również przygotować rozsadę w doniczkach, wysiewając w końcu kwietnia i wysadzając ją na miejsce stałe w połowie maja. Najlepiej rośnie na glebie żyznej, wilgotnej.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć