Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców. Opakowanie jednostkowe zawiera 10 ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2 ml na 10 kg owoców. Użytkowanie: NIEZBĘDNY DO STOSOWANIA PRZY WYCISKANIU SOKU Z OWOCÓW Z UŻYCIEM PRASY DO WINA.Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Środek należy rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (do 40°C), następnie dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 9-12 godz. Pektopol najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu ok 4 °C, nie narażając na działanie promieni słonecznych. UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje. Charakterystyka produktu: Jest to preparat o płynnej konsystencji posiadający atest jakościowy oraz pozytywne orzeczenie laboratorium Preparatów Enzymatycznych.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć