Odmiana tworząca duże, okrągłe owoce, pokryte ciemnozieloną skórką. Miąższ jest bardzo smaczny, słodki, soczysty, różowo-czerwony. Roślina wytwarza płożące pędy do 1,5 m. Owocuje na końcach pędów. Pędy nieowocujące należy usunąć. Gatunek ten jest głównie przeznaczony do uprawy pod osłonami. W ciepłe, słoneczne lata uda się również w polu. Obecność pszczół w okresie kwitnienia zwiększa plony owoców. Wysiew nasion w inspekcie w kwietniu. Rozsadę należy wysadzić na miejsce stałe w końcu maja i na początku czerwca. Zalecana rozstawa 80-100 x 100 cm.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć